Tillbaka till toppen

Brygghuset-Om oss

Ursprung och lite historia

Företaget Långviks Krydderi och Handel grundades 1999 av visionären Joakim Kihlberg och äventyraren Karl Ivar ”Jeppe” Lindfors. Det är ett livsverk skapat av inspiration sprungen ur vänskap och den utmanande naturen i ytterskärgården.
Verksamheten har formats steg för steg och tack vare en ständig utveckling erbjuds idag ett varierande sortiment av lokalt tillverkade hantverksprodukter, alla unika med ett naturligt uttryck av företagets värderingar. Här sker förädling av lokalt växande örter från egna odlingar. Här tillverkas aquavit, kryddat brännvin, gin och likörer. Långviks Krydderi har genom åren byggt upp ett starkt samarbete med både lokala restauranger, distributörer och ett antal större restauranger i och omkring Stockholm.

Möja Brygghus

Att Möja skulle få ett eget lokalt bryggeri bestämdes tidigt och utvecklingsarbetet fortskred vid sidan av den löpande verksamheten. Med ”Krydderiet” som plattform skulle ännu en pusselbit läggas till de övriga grenarna i anläggningen. Men för att få alla bitar på plats och ta det vidare behövdes förstärkning. Så träffades Joakim och den passionerade hemmabryggaren Habbe (Hans Karlström), även han hemmahörande i Långvik på Möja. Tack vare gemensamma värderingar och ett starkt engagemang beslutade de två att fortsätta på den inslagna vägen och ta ölsatsningen vidare tillsammans. Där och då föddes Möja Brygghus AB.
I samarbete med Långviks Krydderi fanns förutsättningar att kunna påbörja tillverkning och inköp, samtidigt med en övergripande målsättning för båda företagen att kunna nyttja gemensamma lokaler, infrastruktur, administration och säljkanaler. Så efter ytterligare skissande och funderande färdigställdes mikrobryggeriet och under sommaren 2018 inleddes försäljning av öl till lokala restauranger. Med ett gott mottagande av såväl kunder som krögare, går vi nu beslutsamt vidare med att bland annat utöka vårt sortiment och att göra vår anläggning ännu mer lämplig för besöksverksamhet och provningar.

”Så följ med på vår resa som bara börjat”

HÄR ÄR VI PÅ BRYGGERIET

Eva Kihlberg & Nilla Lindgren

Suppleanter

Hugger i när det är högtryck

Vi som levererar och brygger din öl

Joakim Kihlberg

VD

Joakim@mojabrygghus.se Mob. 076-7602322

Hans Karlström

Bryggeriansvarig, VVD

hans.karlstrom@mojabrygghus.se Mob. 072-2306947

0Skärgård
0Fantastiska kollegor

Vad bra, informativt, nu vet jag allt om er...

logga 512x512

Besök även vårt systerbolag Långviks Krydderi & Handel för att lära er mer om Destilleriet och Produkterna

Hoppas att ni gillar våra produkter och att ni forsätter att hjälpa oss att utvecklas. Det är fantastisk för oss att kunna skapa något på Möja och hålla skärgården levande.

Följ oss på Instagram

Följ oss på Facebook

MAIL
"kontakt @ mojabrygghus.se"

MÖJA BRYGGHUS AB
Alla rättigheter förbehållna Möja Brygghus 2021

ADRESS
130 43 Långvik, Möja